Министерството за економија вчера (13 февруари) го објави Јавниот оглас за доделување на договор за воспоставување на јавно- приватно партнерство за ...
сите 6 | | | веќе видена

Основното јавно обвинителство Кавадарци поднесе Обвинителен предлог против 53-годишна жителка на Кавадарци и против правното лице Друштво за услуги и трговија ...
сите 7 | | | веќе видена

Дополнителниот заменик министер во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Цветан Трипуновски, денеска беше во посета во срцето на ...
| | веќе видена

На еден ден пред распуштање, Собранието работеше цела ноќ. На 135. седница заврши расправата за Предлог-законот за јавно обвинителство, а гласањето, како што ...
сите 2 | | | веќе видена

Членот на ЦО на СДСМ Горан Сугарески денеска од програмската трибина Агенда 20-24 посветена на темата инфраструктура говореше за гасификацијата за што кажа ...
| | веќе видена

„Здравство и социјала како милостина“ е фељтон на новинарката Менче Атанасова Точи кој НОВА, го објавува во продолженија, а е дел од публикација „Македонија ...
| | веќе видена

Локални компании регистрирани за трговија на мало претежно со храна, тутун и пијалоци имаат маркети низ повеќе градови во земјава и се во рамноправна борба со ...
| | веќе видена

Збор тежок за пишување! Уште потежок за изговарање! Најтежок за спроведување! Што значи деинституционализација? Деинституционализацијата е процес на ...
| | веќе видена

Колекционерот на стари автомобили Дионис Пашлаков, за кој дозна целиот свет и беше снимен документарен филм, бара решавање на проблемот со инфраструктурата во ...
сите 2 | | | веќе видена

На 22 Февруари